Intermediair voor toelevering van Smeedwerk en Gietwerk

Maandag 23 mei 2022

Bedrijven vragen zich wel eens af: “Kan onze inkoopafdeling die toeleveringsproducten uit het buitenland niet gewoon zelf inkopen, zonder dat er een tussenpersoon, bemiddelaar of handelsagent tussen zit, die ten slotte ook zijn provisie moet hebben?” Formaco Forgings & Castings beantwoord hieronder die vraag en is leverancier van specialistisch giet- en smeedwerk ten behoeve van scheepsbouw, offshore, machinebouw, pompenfabricage, hijsproducten en hieraan gerelateerde industrieën.

“Waar het om gaat is om een stuk zorg en risico voor u als klant weg te nemen; in ons geval als het gaat om de internationale inkoop van gegoten of gesmede producten waaraan een hoog inkooprisico kan kleven, bijvoorbeeld als er complexe machinale bewerkingen aan zitten die door verschillende machines en bedrijven opeenvolgend uitgevoerd moeten worden”. Gaat er iets mis in deze hele keten, dan is het vaak onduidelijk wie hiervoor de verantwoording op zich neemt”.

Formaco als intermediair en dirigent

“Wij als Formaco kennen onze toeleveranciers door de jarenlange samenwerking en weet precies welke fabrikanten het meest geschikt zijn voor een bepaald product of bewerking. Wij ‘dirigeren’ als het ware tussen de verschillende bedrijven die de processtappen moeten uitvoeren, en zorgt ervoor dat tijdens het fabricagetraject alles op tijd en volgens de afgesproken specificaties wordt uitgevoerd. Formaco neemt het risico volledig uit handen van de inkoper, welke ten slotte door het grote inkooppakket wat hij vaak heeft, wel iets anders te doen heeft dan steeds maar weer de vinger aan de pols te moeten houden bij de diverse internationale producenten van zijn meervoudig te bewerken product(en)”.

Formaco als één aanspreekpunt

“Het grote voordeel van Formaco is, dat de klant maar één aanspreekpunt heeft. Door de grote expertise, kan de inkoper er van uitgaan dat de productie en de bewerkingen van zijn ingekochte product(en) in goede handen zijn, en dat de specificaties en afgesproken levertijden gehaald worden”.

Formaco is West-Europese kwaliteit

“Door de jarenlange samenwerking met onze producenten weten wij precies wat onze specialisaties zijn. Al onze fabrikanten werken op een West-Europees kwaliteitsniveau, dat in de jaren van samenwerking met ons is opgebouwd. Verder kennen wij de mensen en is er daardoor een efficiënte communicatie mogelijk, wat het uiteindelijk resultaat uiteraard ten goede komt. In ieder geval is het voor onze sector Forgings & Castings duidelijk: Formaco ‘ontzorgt’, waardoor het hele fabricagetraject gestroomlijnd verloopt. Wij bewijzen hiermee absolute meerwaarde te zijn”.

Terug naar nieuwsoverzicht